Ing. Vladimír Pompoš - FAWAX


Prejdi na obsah

Úvod

Ponuka > Školenia


Vážení zákazníci,
ponúkame Vám možnosť vyškolenia Vašich zamestnancov v problematike hygieny potravín.


Upozornenie: od 1.5.2007 nadobudla účinnosť novela Zákona č. 152/1995 o potravinách, podľa ktorej podnikatelia a firmy musia zabezpečiť školenia zamestnancov vo veciach hygieny potravín, HACCP, inak môžu byť kontrolnými orgánmi pokutovaní!


V potravinárskych prevádzkach ako aj zariadeniach spoločného stravovania môže byť zabezpečená prevencia vzniku ochorení prenášaných potravinami len zamestnancami, ktorí majú dobré vedomosti o:
- faktoroch prenosu ochorení,
- možnostiach mikrobiálnej, chemickej a fyzikálnej kontaminácie,
- zásadách vytvárania mikrobiálnych, chemických a fyzikálnych bariér.

Slovenská republika prispôsobila legislatívu v oblasti zabezpečenia zdravotne neškodných potravín poznatkom vo svete. Zákon NR SR číslo 152/1995 Z. z . o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá povinnosť zamestnávateľom zamestnávať pri práci s potravinami len osoby, ktoré sú zdravotne a odborne spôsobilé.

FAO/WHO pokladá vedomosti zamestnancov za jednu z podmienok prevencie ochorení z potravín, pretože len zamestnanci, ktorí sú odborne na vysokej úrovni, dokážu pochopiť zložité cesty prenosu ochorení a potrebu vykonávania zdanlivo nepotrebných opatrení.

V systéme HACCP sa odborná spôsobilosť pokladá za kritický kontrolný bod a školenia zamestnancov sa zaraďujú do kritérií preventívnych opatrení slúžiacich k zamedzeniu výskytu prenosných chorôb.

Školenia zamestnancov musia byť povinné a musia sa konať jedenkrát za rok. O vykonanom školení sa vedie záznam, ktorý sa uschováva sa podľa požiadaviek slovenskej legislatívy po obdobie 2 rokov.

Bežné školenia:
- školenie pracovníkov v oblasti dodržiavania osobnej hygieny (základné znalosti z hygienického minima), hygieny   výroby potravín, Správnej výrobnej praxe a systému HACCP

Špecializované školenia:
- školenie tímu HACCP
- školenie tímu pre bezpečnosť potravín
- školenia manažmentu pred implementovaním systému manažérstva bezpečnosti potravín



Stránky sú umiestnené na serveri spoločnosti crooce.com - the internet company, s.r.o. a sú optimalizované pre prehliadač Mozilla Firefox od verzie 3.0.5 s rozlíšením obrazovky 1024x768 pixelov a viac


Home Page | Ponuka | SMK/SMBP | Formuláre | FAQ | Referencie | Kontakt | Odkazy | Na stiahnutie | Doklady o kvalifikácii | Právne informácie | Vyhľadávanie | Relax | Mapa stránky


Zpäť na obsah | Zpäť na hlavné menu